Grootschalige Renovatie & Verduurzaming

Grote delen van de nationale (sociale) woningvoorraad stammen uit de vorige eeuw. Voldoen niet meer aan de huidige eisen op het gebied van comfort en veiligheid.
Ook de energietransitie dwingt woningcorporaties tot grote investeringen in grootschalige renovatie en verduurzaming. Het betreft woonprojecten van tientallen tot meer dan duizend woningen. Bij grootschalige renovatie is het soms nodig een (woon)gebouw volledig te strippen. Gas verdwijnt als bron van energie – “Alles wordt elektrisch”! Een zo laag mogelijke energie-index, duurzaamheid en betaalbare huren zijn kerndoelen. Opdrachtgevers, aannemers en installateurs werken nauw samen om de gestelde doelen te realiseren. In meerdere teams voor grootschalige renovatie en verduurzaming zijn wij de advies- en installatiepartner op het elektriciteits- en domoticatraject.

Belangrijk praktisch detail: tijdens verduurzaming en renovatie blijven woningen in veel gevallen bewoond. Dat vergt heldere afspraken en nakoming van een strakke planning. Dat kenmerkt onze mensen.

Transformatietrend
Transformatie, ook wel ombouw genoemd, van grootschalige kantoorpanden tot wooncomplexen is een snelgroeiende trend. Transformatie is een bijzondere vorm van renovatie en verduurzaming. Wij delen onze specifieke ervaring.

Over Verduurzaming gesproken

In renovatie, ombouw en nieuwbouw is verduurzamen van vastgoed een speerpunt. Het gaat om de balans tussen energie besparen, hernieuwbare energie opwekken, energie opslaan en energie verdelen. Het is kiezen voor methoden en materialen.
Een zo laag mogelijke energie-index en optimale CO2-reductie zijn essentieel.
Op ons vakgebied is één ding duidelijk: “Alles wordt elektrisch”. De vraag naar grotere vermogens stijgt, installaties worden complexer. Denk in dat kader ook aan zonnestroom, het opwekken van hernieuwbare energie via PV-installaties. Batterij-installaties maken de opslag van opgewekte energie voor gebruik op een later moment eenvoudig. EMS (Energie-Management-Systeem) zorgt voor optimale energiedistributie. Betrouwbare software stuurt steeds aan op de meest economische situaties. Curtailment vermindert of onderbreekt tijdelijk de productie van zonnestroom. In laadpalen maakt de functie Dynamic Load Balancing het opladen van elektrische auto’s automatisch mogelijk – óók als de stroomprijs negatief is. Bij verduurzaming is betrouwbare beschikbaarheid van betaalbare energie leidinggevend. Zo besparen slimme installaties de gebruiker geld en bieden optimaal comfort. Zij helpen tevens de gevreesde netcongestie te verminderen. Een belangrijk aspect van sociaal verantwoord verduurzamen!
Logisch: bij verduurzaming van gebouwen spelen Wet- en regelgeving een belangrijke rol. Die veranderen nogal eens, worden aangepast aan de nieuwe mogelijkheden. Overheidsadviezen en wensen van nu worden vaak de eisen van morgen. Daar houden we in elk verduurzamingsplan terdege rekening mee. (Net zo als met internationale standaarden zoals onder andere BREEAM).

NB Verduurzaming bij renovatie en transformatie spreekt voor zich. Bij planmatig groot onderhoud is het mogelijk stap-voor-stap te verduurzamen via energiebesparende aanpassingen van installaties.

Trots op onze Referenties

© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher