Het nut van de Dag van de Duurzaamheid

Voor ondernemend Nederland is 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Om verder te komen is het nuttig daar even bij stil te staan. Want ‘alles wordt elektrisch’ – en dat gaat razendsnel. Dankzij technologische ontwikkelingen en hernieuwbare energie uit bronnen als zon en wind. Ook ligt de focus op duurzaamheid en circulariteit van materialen. Het verklaart deels de sterke groei op het gebied van recycling, upcycling en downcycling. Wet- en regelgeving dwingen de bouw en fabrikanten voorts tot versneld innoveren. De maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt een belangrijke rol, oefent stevige invloed uit. Daarbij past duurzaamheid naadloos in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit benadrukt het nut van zorg voor elkaar en onze generatie. Plus verantwoordelijkheid voor het welzijn van de generaties na ons.

Onze visie op het belang van duurzaamheid is herkenbaar in onze adviezen, ontwerpen, uitvoeringen en investeringen. Die visie delen we met opdrachtgevers van nieuwbouwprojecten in woning- en utiliteitsbouw. Heel sterk komt het ook naar voren bij grootschalige renovatie- en ombouwprojecten waarvoor zij een beroep op onze expertise en inzet doen. In feite zijn dat stuk voor stuk omvangrijke en complexe verduurzamingsprojecten met groot maatschappelijk nut.

Brede samenwerking ligt aan de basis van duurzaamheid. Daarom kiezen opdrachtgevers ons en werken we nauw samen met innovatieve sterke partners. Heeft het nut? Ja! Zodra mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn is duurzaamheid nooit ver weg. We doen ons best – samen – élke dag opnieuw. Daarop is 10 oktober geen uitzondering, wel nuttig.

Over het nut van duurzaamheid gesproken: Blom’s Groene Offerte – BGO is een mooi voorbeeld. Het is de offerte waarin nadrukkelijk de toepassing van innovatieve materialen uit re- en upcycling is opgenomen. In overleg met de opdrachtgever en investeerder(s) brengen we BGO uit náást de gebruikelijke offerte. Het verschil is duidelijk, de kwaliteit bij beide gegarandeerd.

Méér lezen over duurzaam denken en doen? Lees het in de KrantvanBlom.


© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher